U obrazloženju žirija, koji su činili istoričari umetnosti Slađana Varagić (Požega), Katarina Babić (Kragujevac) i Daniel Mikić (Čačak) navedeno je da nagrađeni rad predstavlja čist i negovan likovni rukopis dopadljiv u formi i jasno artikulisan.

Tijana Luković završila je slikarstvo na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 2009. godine i trenutno je na master studijama. Učesnica je mnogih grupnih izložbi, a sedam puta je samostalno izlagala u Novom Sadu, Osijeku, Beogradu, Subotici i Zrenjaninu. Osim navedenog priznanja, dobitnica je nagrade Ministarstva za obrazovanje i kulturu Mađarske za učešće na konkursu Muzeja savremene umetnosti Vojvodine „U dijalogu sa Vazarelijem“ i Univerziteta u Novom Sadu za postignute vrhunske rezultate u umetnosti.

Govoreći o salonu, najvažnijoj likovnoj manifestaciji u užičkom regionu, Zoran V. Cvetić, direktor Gradske galerije, smatra da je „prevazišao regionalni karakter“ i da je „konstantno inovativan i u duhu savremenih tendencija, preispitivanja umetnosti i sveta oko nas“.

Od 23 prijavljena umetnika, žiri je izabrao radove 22 autora, koji su se predstavili uljima na platnu, crtežima, skulpturama kombinovanim tehnikama, video radovima i drugim tehnikama.

Postavku, koju je moguće pogledati do kraja januara, otvorio je Ilija Mićević, gradski većnik zadužen za kulturu i sport.

Pohvale salona

Pohvale salona pripale su akademskim slikarima, takođe iz Užica, Vladislavi Mijušković za print na platnu pod nazivom „8831“, i Marijani Todorović za delo „o/Sama“ u kombinovanoj tehnici.