Kako je saopštilo Ministarstvo državne uprave, odluka je doneta kako bi organizatori izašli u susret velikom interesovanju za slanje fiskalnih računa i slipova i obezbedili ravnomerniju i efikasniju raspodelu koverata u celoj Srbiji.

U filijalama Pošta Srbije dosad je preuzeto gotovo milion i po namenskih koverata, od čega je, zaključno sa jučerašnjim danom 270.000 koverata stiglo na preradu u Glavni poštanski centar. Broj pristiglih koverata je pet puta manji u odnosu na broj preuzetih i to je povod da se uvede dnevno ograničenje broja koverata koje jedna osoba može da preuzme, kako bi se smanjilo nenamensko korišćenje koverata i ujedno omogućila ravnomernija raspodela na sve građane.

Odlukom Vlade Srbije, poštarina za slanje, zajedno sa namenskim kovertama za učešće u nagradnoj igri su besplatni. Do prvog izvlačenja nagrada ostalo je više od mesec dana i sasvim dovoljno vremena za sve koji žele da učestvuju u nagradnoj igri da sakupe fiskalne račune i slipove, preuzmu koverte i pošalju ih.

Odziv građana je ogroman, što i jeste jedan od ciljeva nagradne igre – da se šira zajednica udruži u borbu protiv sive ekonomije, jer tako zajedno doprinosimo izgradnji boljeg i odgovornijeg društva. Borba protiv nelegalne trgovine i neprijavljenog rada tiče se svakog građanina Srbije, jer svaki dinar utajenog poreza znači manja ulaganja u obrazovanje, zdravstvo, infrastrukturu, javne usluge i sve ono što čini jednu zemlju dobrim mestom za život.

Pošta Srbije će u skladu sa informacijama sa terena, doštampavati koverte i dostavljati ih filijalama prema potrebama, a kako se koverte ne mogu koristiti za slanje drugih pošiljaka za njihovim skladištenjem apsolutno nema nikakve potrebe, saopšteno je danas.