Prema navodima Agencije, istraživanje je rađeno na uzorku od 960 ispitanika, telefonskim putem, u periodu od 23. januara do 3. februara. Naručilac istraživanja nije naveden, a saopšteno je da je ono volonterskog karaktera i rađeno „na inicijativu političkih stranaka, udruženja i pojedinaca“.

Na pitanje: koji gradski funkcioner ili rukovodilac javnih preduzeća i ustanova se najviše istakao u pozitivnom smislu, najviše ispitanika opredelilo se za direktora privrednog društva Jugoistok Igora Novakovića, inače predsednika Okružnog odbora SPS (10,65 odsto). Prema glasovima učesnika u anketi, odmah iza njega su direktor Kliničkog centra Niš Zoran Radovanović, koji je i narodni poslanik (10,12 odsto), i gradonačelnik Perišić, koji je i član Predsedništva SNS i Gradskog odbora te stranke (10,06).

Agencija je navela da je na četvrtom mestu izvršni direktor Direkcije za izgradnju grada i lider URS-a u Nišu Branislav Jovanović (7,11 odsto), a na petom predsednik Skupštine grada i član Predsedništva SPS Mile Ilić (6,51 odsto). Šesti je Dragoslav Ćirković, sa podrškom od 6,45 odsto, koji je u vreme istraživanja bio član Predsedništva DS, predsednik Gradskog odbora stranke i šef odborničke grupe DS u Skupštini grada, ali je ove sedmice napustio stranku i podneo ostavku na sve funkcije. Na sedmom mestu je Dušan Milisavljević, republički poslanik DS i predsednik Odbora za zdravlje i porodicu Skupštine Srbije (6,21 odsto).

Osmi je Darko Bulatović, predsednik gradske opštine Crveni Krst iz SNS-a (5,73 odsto), a iznad pet odsto podrške imaju i Milan Lapčević, poslanik iz DSS (5,12 ), Nebojša Krstić, predsednik gradske opštine Medijana iz URS-a (5,10), i Srđan Savić, predsednik gradske opštine Pantelej iz SPS-a (5,06). Sledi ih predsednik gradske opštine Palilula Boban Džunić (SNS), koji ima podršku 4,47 odsto ispitanika, navodi Lubris ekstra plus.