„Napredna“ dodela sredstava za medije i u Knjaževcu 1Foto: Glas Zaječara

Na osnovu predloga Komisije za ocenu projekata podnetih na Konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u oblasti javnog informisanja na teritoriji opštine Knjaževac za 2021. najviše novca svih građana, po 2.000.000 dinara, dobile su T1 televizija iz Majdanpeka i TV Trans iz Negotina.

Kako javlja portal Glas Zaječara, nešto manje od milion, tačnije 945.000 RSD pripalo je novoosnovanom Regionalanom turističkom centru DOO Knjaževac za štampani medij pod nazivom Knjaževačka hronika, a za istu firmu, ovoga puta u formi portala još 600.000 dinara.

U svom nazivu RTC nosi ime Knjaževac, ali se kao vlasnik i zastupnik pojavljuju lica iz Negotina, od koje je jedno povezano sa već pomenutom televizijom iz tog grada.

Zanimljivo je i to da štampani mediji Knjaževačka hronika do sada nije izdala niti jedan primerak novine, piše Glas Zaječara navodeći da je podela sredstava „napredna“.

Nema lokalnih medija koji su ranije dobijali najviše sredstava, a kako Glas Zaječara izveštava, da bude „domaćih snaga“, pobrinuli su se portal Knjaževačke vesti i regionalni radio Naxi M sa po 800.000 dinara, predlog je stručne komisije na ovogodišnjem konkursu.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.