Iz SNS-a su najavili da će narednih dana „pokrenuti privatno-krivičnu i civilnu tužbu za uvredu časti i ugleda“ protiv poslanice LSV Aleksandre Jerkov i medija koji su preneli vest da Nikolić nema završen fakultet. Naprednjaci će tužbenim zahtevom tražiti dva miliona dinara, koje će proslediti za pomoć žrtvama zemljotresa u Kraljevu.

Poslanica LSV Aleksandra Jerkov ističe za Danas da „nije rekla da Nikolić nije završio fakultet“, već da je samo postavila pitanje gde je diplomirao i pod kojim uslovima. Prema njenim rečima, ovakva reakcija SNS i pretnja tužbom pokazuje da „kriju nešto o obrazovanju Nikolića“.

„Razlog što sam postavila pitanje je izjava Nikolića iz 2006. kada je rekao da studira na Pravnom fakultetu i da treba da diplomira za godinu dana, a sada navodi da je 2007. završio drugi fakultet. Nejasno je i opet ću postaviti isto pitanje, pa ako je to osnov za tužbu neka me tuže“, navodi Jerkov.

Kostreš: Nejasna nervoza

Zamenik predsednika LSV Bojan Kostreš kaže za Danas da je „važno znati kakvo obrazovanje ima kandidat za predsednika Republike, gde je to obrazovanje sticao i na koji način. „Ne vidimo razlog za tolikom nervozom SNS-a, osim ako ne žele nešto da sakriju“, napominje Kostreš.