Foto: vikipedia

– Vatromet koji je ispaljivan ispred Specijalne bolnice za rehabilitaciju gde se nalazi i centralni banjski trg preneo je barutno žarište na imanje kuće porodice Zivgorović što je dovelo do paljenja šume i rastinja u neposrednoj blizini Crkve „Svetog Ilije“. Vatrogasci su brzo stigli i požar koji je zbog velike količine suvog drveta pretio da se proširi i možda zahvati crkvu je lokalizovan – kaže za Danas Slavomir Kostić, novinar iz Vranjske Banje. On navodi da je „vatromet izazvao najmanje dva požarna žarišta koja su mogla da dovedu do ozbiljnijeg požara“ na periferiji banje.

Nakon požara, prema izvorima Danasa, narodni poslanik SNS iz Vranja Slaviša Bulatović je prekinuo stranačko slavlje. Tokom celog današnjeg dana Bulatović nije odgovarao na pozive novinara Danasa. Bez odgovora na ono što se desilo u Vranjskoj Banji za Danas bio je i koordinator SNS za jug Srbije Dragan Stevanović. Lokalni sveštenik koji upravlja Crkvom „Svetog Ilije“ insistirajući da mu se ne pominje ime, potvrdio je za naš list izbijanje požara „požara koji nije ugrozio crkvu“.

Dragan Stamenković portparol PU Vranje potvrdio je za Danas incident na stranačkom skupu SNS i najavio „da će policija narednih dana izdati zvanično saopštenje“, precizirajući da „odgovornost za vatromet treba da ispita nadležno tužilaštvo“.

Stranački skup SNS organizovali su Gradski odbor iz Vranja, u znak zahvalnosti za podršku koji su žitelji ove gradske opštine dali naprednjacima na poslednjim lokalnim izborima kada je stranka preuzela vlast na teritoriji Vranjske Banje od socijalista i demokrata.