Foto: Ministarstvo za tehnološke inovacije i razvoj

Popović je u saopštenju ponovio da nema kompanije u ofšor zonama koje se pominju u Rajskim papirima.

Zatim je KRIK izrekao tvrdnju da je agencija Eplbi odbila da za mene uradi predlog prenosa mojih kompanija u ofšor zone iz „Rajskih papira“, podseća Popović.

„KRIK je naveo da Eplbi to nije uradio jer sam ocenjen kao rizičan klijent zbog ‘kontroverznih poslova u Rusiji’. To je ordinarna laž. Eplbi je napravio taj predlog i naplatio tu uslugu mojoj konsultantskoj kući PWC i meni. Ali taj predlog nikada nisam realizovao“, objasnio je Popović.

Prema Popovićevim navodima, KRIK je izneo tvrdnju da on u svom posedu ima kompaniju u ofšor zoni na Britanskim devičanskim ostrvima, što je „treća laž“.

Sve moje kompanije su, kao što sam i naveo, na današnji dan registrovane na teritoriji Evrope i Rusije i to je podatak koji lako može da se proveri, istakao je Popović.

On je ponovio da je o svemu u zakonskom roku informisao sve nadležne državne organe Republike Srbije.

Zbog laži koje je KRIK izneo o meni, a koje su povredile moju čast i ugled u Srbiji i inostranstvu, tužiću novinare KRIK, poručio je Popović.

On je najavio da će sav novac koji dobije od presude uplatiti na račun ustanova za zbrinjavanje dece bez roditeljskog staranja.