Arhiva Foto: GRZEGORZ MICHALOWSKI / EPA

Jaka kiša pala je u Loznici koji minut pre 16 časova i izazvala poplavu na mnogim ulicama u centru grada. Zbog obilnih padavina izlile su se šahte, a neka dvorišta su prekrivena fekalijama iz kanalizacije, piše Blic. Među najkritičnijim mestima je naselje Stara varoš, gde su privatne kuće najugrošenije zbog izlivanja kanalizacije.

„Grad je pričinio veliku štetu na voću, ali i ratarskim kulturama u Gornji Branetići, kod Gornjeg Milanovca.“, rekao je za Glas zapadne Srbije, Sreten Žižović iz zaseoka Trnavci kod Gornjeg Milanovca.

Kako navodfi Blic, u ovom delu grada, gde su do skora bile porodične kuće, poslednjih godina niču višespratne zgrade, koje se povezuju na staru kanalizacionu mrežu, što dodatno otežava život onih koji su nastavili da žive u svojim kućama.

Jako nevreme, praćeno velikom količinom grada, zahvatilo je danas po podne selo Gornji Branetići, kod Gornjeg Milanovac. Grad je pričinio veliku štetu na voću, ali i ratarskim kulturama, rekao je za Glas zapadne Srbije Sreten Žižović iz zaseoka Trnaci.

Grad je bio veličine graška, a u pojedinim mestima i malo krupniji.

Obilni pljuskovi zahvatili su nešto posle 16 sati i Čačak i Lučane. U Čačku su zbog velike količine kiše bile poplavljene ulice, jer kanalizacija nije mogla da primi toliku količinu vode.

Kiša i nevreme pogodili su popodne i delove Beograda i Pirot.