Foto: Njuz.net Facebook

Prema informacijama koje je Njuz.net dobio od čitalaca, rečeno im je građanima postavljen niz apsurdnih pitanja u duhu Njuza, na koje su dobili iste takve odgovore.

Anketa i prilog sa obmanutim građanima se na TV Pinku, kao i na njihovom sajtu, emituje kao udarna vest.

Njuz i Mr Zajebavancija obaveštavaju javnost da nemaju nikakve veze sa ovim prilogom, kao ni sa činjenicom da su izjave građana izvučene iz satiričnog konteksta, kakav su oni mislili da će imati, a koje se već se čitav dan emituju u medijima bliskim režimu, sa ciljem da se simpatizeri opozicije predstave kao glupi i neobrazovani.

– Sve što za sada možemo da kažemo je da pokušavamo da utvrdimo ko je „novinar“, koji se lažno predstavio u naše ime i zloupotrebio ove građane, ali je naša istraga došla u ćorsokak. Sve što smo uspeli da saznamo jeste da je član Srpske napredne stranke, da mu je ime isto kao ime jedne životinje, a da mu roditelji imaju neke veze sa pisanjem. Istina, dosta lošim pisanjem. Ali, to je sve što smo saznali, bukvalno nemamo predstavu o kome je reč – navodi se na Fejsbuk profilu Njuzovaca.

U anketi koja ima za cilj da predstavi pristalice opozicije kao neobrazovane, građanima se postavljaju pitanja o Nadeždi Petrović, Urošu Prediću, Slobodanu Jovanoviću i Milutinu Milankoviću kao da su oni danas živi.