Foto: OŠ "Svetozar Miletić"

U vezi sa izborom v.d. direktora, predstvanici Ministarstva u toku pregovora su insistirali na ravnopravnosti između tri predložena kandidata od strane kolektiva škole, ali da će poslednju reč u izboru i imenovanju v.d. direktoraipak imati Ministarstvo.

Nastavnik Zdenko Tošić imao je najveći broj glasova, pa je izbor Gordane Srećković stvorio nepotrebnu zabunu među roditeljima i u javnosti, jer napomena Ministarstva o ravnopravnosti sva tri kandidata nije precizno iskomunicirana.

Ministarstvo je ispoštovalo dogovor, uprkos očiglednom iznenađenju u izboru kandidata.

– Savet izražava zadovoljstvo što je ova izvrsna nastavnica, koja već decenijama radi u ovoj školi, izabrana na to mesto i pruža joj punu podršku u nastojanju da školu što pre vrati u redovno stanje i da bude još bolja, stoji i saopštenju.

U školi trenutno radi „privremeni“ školski odbor u nepotpunom sastavu od sedam članova, bez tri člana Saveta roditelja. Prvo zasedanje ovakvog odbora se očekuje do kraja sledeće nedelje, nakon čega bi gradska prosvetna inspekcija konstatovala da je škola usvojila potrebne akte i nastavila uobičajen rad, što je sve preduslov za formiranje redovnog školskog odbora od devet članova, u koji će onda ući i tri člana Saveta roditelja.

– Roditelji OŠ Svetozar Miletić su u prethodnih mesec dana ukazivali na nezakonitosti u radu upravo republičke prosvetne inspekcije, te vest o smenjivanju odgovornih lica dočekujemo s radošću i smatramo to značajnim korakom u pravcu rešavanja problema na koje smo konstantno ukazivali, navodi se u saopštenju.

Savet roditelja će nastaviti da obavlja sve poslove iz svog delokruga rada. Takođe će ispratiti sve navedene korake u vezi sa normalizacijom rada škole, kako bismo bili sigurni da se rad škole nastavlja u skladu sa dogovorom sa Ministarstvom i u najboljem interesu škole i dece.