Nova milionska ulaganja u obrazovanje 1Foto (S.Župljanin) : Ministar Ružić u poseti Novom Pazaru

Ministar prosvete Branko Ružić, danas je, u Novom Pazaru obišao radove na rekonstrukciji OŠ „Bratstvo“ i sa čelnicima grada razgovarao o novim ulaganjima u vaspitno-obrazovne ustanove.

U rekonstrukciju i dogradnju novog učioničkog prostora i izgradnju zatvorenog bazena uloženo je više od 5 miliona evra. Direktor te škole Dejan Kulundžić najavio je završetak radova za mesec dana, a ministar Ružić je ocenio, da kada škola bude završena „biće jedna od pet najbolje opremljenih u Srbiji“.

-OŠ “Bratstvo” je najbolji primer i simbol kako naš obrazovni sistem treba da izgleda. Zbog nje se ne moramo stideti i možemo se takmičiti i sa znatno razvijenijim zemljama zapadne Evrope. Novi Pazar je najmlađi grad u Srbiji, velika su infrastrukturna ulaganja, ova škola to pokazuje – naglasio je ministar prosvete i dodao da je iz Fonda Ministarstva izdvojeno još 56 miliona dinara za radove u još tri osnovne škole.

Do novembra ove godine trebalo bi da bude završena fiskulturna sala u OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ i za te poslove

Ministarstvo prosvete je obezbedilo 34 miliona dinara, a 22 miliona su namenjena za rekonstrukciju i investiciono održavanje osnovnih škola u selima Lukare i Deževa.

Ministar Ružić je najavio, u saradnji sa Svetskom bankom, realizaciju „grandioznog projekta“ čija vrednost je 1,2 miliona evra. Reč je o izgradnji dečijeg vrtića „Naše dete“, u novopazarskom naselju Ćukovac.

Planirano je da tender bude raspisan u septembru i ako se sve bude odvijalo po planu, ovaj grad bi sledeće godine trebalo da dobije novu zgradu dečijeg vrtića sa dupliranim smeštajnim kapacitetima i to će doprineti smanjenju liste čekanja.

Procenjuje se da mesto u vrtiću čeka oko hiljadu mališana.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.