Foto: Wikipedia

Ovo je bila prilika da se čuju novine u radu, u svetu i kod nas, a tokom tri dana održani su edukativni seminari, okrugli stolovi, diskusije. Značajan deo programa bio je posvećen radu sa onkološkim pacijentima, odraslima i deci. Skup su organizovali Savez udruženja zdravstvenih radnika Srbije i Društvo medicinskih sestara-tehničara i babica Srbije.

– Glavna sestra mora služiti ostalima u ustanovi kao primer od koga će učiti, mora da služi i kao mentor koji pomaže ostalima da svoje ponašanje promene prema zahtevima procesa učenja, mora da obezbedi organizacionu strukturu koja podržava učenje, mora da prati, kontroliše proces učenja i daje podršku. Novo znanje može biti snažan podsticaj pozitivnih promena i unapređenja. Učenje predstavlja srž sposobnosti ustanove da se prilagodi i odgovori savremenim izazovima – navela je u Zrenjaninu predsednica Saveza udruženja zdravstvenih radnika Srbije, mr sc. med Radmila Nešić.

Prema njenim rečima, za održavanje kongresa u Zrenjaninu najzaslužniji su članovi Saveza zdravstvenih radnika Zrenjanina, koji su dali veliki doprinos radu svoje organizacije, koja je postala član Međunarodnog veća sestara. Tim povodom zrenjaninskim kolegama uručene su zahvalnice.