Novi most preko Podvrške reke u Kladovu 1Foto: Milan Ružojević

U katastrofalnim poplavama septembra 2014. godine, pod naletom bujičnih voda srušen je stari betonski most koji je od 1979. premošćivao Podvršku reku i rukavac Dunava, u blizini kladovskog naselja Milutinovac.

Stanovnici ovog kraja, ali i svi oni koji koriste državni put I b reda Kladovo – Negotin više ne moraju da koriste zaobilaznicu jer je u saobraćaj pušten  novosagrađeni most preko Podvrške reke kod skretanja za naselje Milutinovac.

Novi most je dužine 76, širine 13 metara i ima dve pešačke staze, a kompleksan posao izgradnje bio je poveren građevinskoj operativi beogradskog preduzeća „Ingrap-Omni„ kompaniji koje u svom proizvodnom programu ima zaokruženu celinu u oblasti niskogradnje i visokogradnje, tako da su zaposleni u planiranom roku odgovorili najsloženijim zahtevima u okviru ovog posla.

– Radove vredne 115,2 miliona dinara finansirala je država, jer ispunjava data obećanja. Drago mi je što sa stanovnicima opštine Kladovo mogu da podelim zadovoljstvo nakon završetka investicije na koju se dugo čekalo i koja ima veliki značaj za naš kraj. Tokom predstojeće građevinske sezone, nakon završetka radova na izgradnji kanalizacione mreže u naseljima Velika Vrbica, Rtkovo, Korbovo, Vajuga i u delu Milutinovca, biće nastavljeni radovi na rehabilitaciji državnog puta II a reda od Velike Vrbice do novog mosta, izjavio je predsednik opštine Kladovo Saša Nikolić.

Prema rečima Nikolića na delu državnog puta Ib Kladovo-Negotin zaposleni u preduzeću za puteve „Štrabag“ rade na obnovi saobraćajnice dužine 23,3 kilometra do Brze Palanke.

Vrednost investicije je 1,76 milijardi dinara, a prema planu  rehabilitacija ovog putnog pravca treba da bude završena do 6. septembra ove godine. Novac za realizaciju projekat obezbeđen je iz kredita Svetske banke.