Foto: printscreen

Tom listu je dodeljena Oktobarska nagrada Novog Sada za tekuću godinu na predlog tri akademika Srpske akademije nauka i umetnosti, a u pitanju je najstariji dnevni list koji izlazi u Vojvodini na srpskom jeziku, štampa se na ćiriličnom pismu i drugi je po starosti u Srbiji.

Mnogo toga je rečeno o 75 godina „Dnevnika“, o njegovom putu od ilegalne štamparije i prvog broja tadašnje „Slobodne Vojvodine”, koju je urednički potpisivao narodni heroj Svetozar Toza Marković, preko postoslobodilačkih izdanja, pa ratnih devedesetih godina i početaka u novom veku, pa do današnjeg modernog preloma i pratećeg internet portala, rekao je Vučević.

Na svečanosti su govorili i generalni direktor kompanije „Dnevnik Vojvodina pres“ Dušan Vlaović, upravnik Matice srpske Dragan Stanić, a obratili su se i najstariji novinar „Dnevnika“ Ljuba Vukmanović i akademik Stevan Pilipović.

Priredbu su uveličali studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu, dok je svečani program vodio direktor Gradske biblioteke u Novom Sadu Dragan Kojić.