Time je, navode, ne samo etiketirao i pokušao da diskredituje već je i njenim novinarima i zaposlenima ugrozio bezbednost.

„Stefanović je, osim toga, prekršio i Zakon o javnom informisanju i medijima koji izričito zabranjuje diskriminaciju medija, kao i vršenje pritiska na njihovu autonomiju. Zakon zabranjuje i da se sloboda javnog informisanja povređuje zloupotrebom službenog položaja i javnih ovlašćenja“, navodi se u saopštenju NUNS i NDNV.

NUNS i NDNV podsećaju da je manir i drugih najviših predstavnika vlasti, uključujući tu i Aleksandra Vučića, da TV N1 nazivaju „američkom televizijom“, što ima za cilj da joj se oduzme legitimitet, ali i da se izvrši pritisak na njenu uređivačku politiku, s obzirom da je u pitanju jedan od retkih velikih medija koji ima kritički otklon prema vlasti, odnosno koji se u svom poslu rukovodi profesionalnim i etičkim normama a ne interesima vlasti.

„Odnos prema TV N1 je samo još jedan dokaz da su predstavnici izvršne vlasti protivnici medijskih sloboda i da imaju za cilj da ukinu ili marginalizuju svako kritičko mišljenje u zemlji i onemoguće dijalog o bilo kom političkom i društvenom pitanju“, ističu udruženja.