Foto: Nenad Đorđević/FoNet

Prvi koji će imati tu čast biće Aleksandar Vučić, televizija Pink i dnevne novine Informer koji su juče Srpski pokret Dveri nazvali fašistima, a mene lično fašističkim liderom, rekao je Obradović na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije.

Obradović je rekao da je u Jutarnjem programu televizije Pink Vučić nazvao pokret Dveri fašistima, a njega fašističkim liderom, što je preneo Informer u svom internet izdanju. On je rekao da će zbog ovoga tužiti Vučiča, Pink i Informer.

Svi znamo da je Aleksandar Vučić najveći lažov u istoriji srpske politike i čovek kome se nikada i ništa ne može verovati, rekao je Obradović. On je rekao da se u delovanju Vučića i Srpske napredne stranke mogu naći elementi fašizma.

Obradović je rekao i da nije ni Ljotićevac kako ga u Skupštini Srbije nazivaju pojedini poslanici vladajuće većine.

Ja sam Srbin i profesor srpske književnosti i jezika koji nije kupio diplomu i plagirao svoj doktorat kao većina predstavnika SNS. Završio sam Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu, rekao je Obradović.

Obradović je naveo da kod „Dimitrija Ljotića ceni njegov hrišćanski pogled na svet i antikomunizam, ali je protiv zboraškog jugoslovenstva i kolaboracije za vreme Drugog svetskog rata“.