Foto: MUP Srbije

Popović Ivković je danas na Graničnom prelazu Horgoš obišla pripadnike Uprave granične policije, a sastanku je prisustvovao i pripadnik Uprave carina.

„Granični prelaz Horgoš od 1. jula do danas, prilikom ulaska i izlaska iz zemlje, prešlo je 800.000 putnika što govori ne samo o frekventnosti prelaza, već i o budnosti i operativnosti naših graničara“, rekla je Popović Ivković.

Trenutno zadržavanje na graničnom prelazu Horgoš je oko 25 minuta.

Popović Ivković je istakla da je MUP angažovao maksimalan broj policijskih službenika, kako bi putnici u što kraćem roku prešli ovaj granični prelaz.

„Zahvalila sam se našim policijskim službenicima koji požrtvovano i danonoćno rade. Špic turističke sezone tek počinje i očekuju se velike gužve, zato apelujemo na sve, da ukoliko je to moguće, ne koriste vikende za putovanja, već radne dane“, rekla je Popović Ivković.

Ona je apelovala i da se koriste alternativni prelazi Horgoš 2, Đala, Bački Vinogradi, Kelebija, Bački breg i Bajmok (u periodu od 7 do 19 sati), jer će na taj način putnici manje vremena provesti na granici.