Zanimljivo je navesti makar deo onoga što je urađeno u gradu, za ipak relativno kratko vreme trajanja predizborne kampanje. Iako političari negiraju da je to imalo veze sa izborima, činjenica da od njihovog održavanja nije otvorena nijedna asfaltirana ulica baca sumnju na tu tvrdnju. Od tada, inače, nije presečena nijedna vrpca.

Lokalna samouprava je u ovoj godini obezbedila 150 miliona dinara za asfaltiranje 24 ulice u gradu, a desetak ulica u prigradskim naseljima je posuto tucanikom, „na lokacijama gde je to najpotrebnije“, dok je više neasfaltiranih ulica u gradu poravnato. Za te namene iz gradskog budžeta izdvojeno je 10 miliona dinara. A u narednom periodu, od 2012. do 2016. godine, koalicija „Za bolji život“ obećala je izgradnju i asfaltiranje više od 150 ulica.

Takođe, 36 dana, 23 sata i 19 minuta pre zadatog roka, koji je trebalo da traje 180 dana, završena je izgradnja zatvorenog bazena u Subotici, u naselju Prozivka. Investitor je Vlada Srbije, koja je u to uložila 536 miliona dinara.

Sredinom maja uručeni su ključevi novog kombi vozila direktorki Doma zdravlja Subotica, namenjen pacijentima na hemodijalizi. Subotička JKP Čistoća podelila je oko 1.500 kanti za đubre po mesnim zajednicama. Rečeno je da će se na ovaj način „uvesti komunalni red, a ulice će izgledati lepše“…

Počeli su radovi na uređenju centra Palića, postavljen urbani mobilijar, zasađene sadnice i uređen je spomenik „Žubor vode“. Preduzeće „Park Palić“ je za ovo izdvojilo 400.000 dinara. MZ Mali Bajmok je dobila nove prostorije mesne zajednice, u sklopu dosadašnje ambulante, internet kafea i velike sale, a radove su finansirali grad i Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine sa 2,687 miliona dinara.

A Palić je, „zbog svoje vrednosti, karakteristika i prioritetne turističke namene“ Vlada Srbije proglasila za turistički prostor, kojim će upravljati preduzeće Park Palić. Osobe obolele od demencije dobile su dnevni centar i savetovalište, u prostorijama Gerontološkog centra „Kertvaroš„. Usluge centra su besplatne.

Renoviran je skejt park u Subotici, u okviru Sportskog kluba ekstremnih sportova Spartak. Ambulanta Doma zdravlja u Hajdukovu dobila je novo terensko vozilo koje je finansirao Pokrajinski sekretarijat za zdravstvo, socijalna pitanja i demografiju sa šest hiljada evra, a najavljeno je i otvaranje apoteka u okviru Doma zdravlja.

Oko dve stotine penzionera dobilo je diplome nakon informatičke obuke, kurs je organizovala lokalna samouprava zajedno sa Gerontološkim klubom. U MZ Zorka otvoreno je novo dečje igralište, zahvaljujući Direkciji za izgradnju grada, a vrednost radova iznosi 180.000 dinara.

Za sanaciju postojećih objekata i ishranu životinja u palićkom Zoološkom vrtu pokrajinska Vlada će do kraja godine dati 20 miliona dinara. Četvrtina je već uplaćena na račun Zoo-vrta.

Rekonstruisani su sportski tereni u Prvomajskoj ulici, za šta je ukupno uloženo 3,5 miliona dinara udruženih sredstava Pokrajine i Grada. Opšta bolnica dobila je magnetnu rezonancu. Za potrebe montaže ovog uređaja u bolnici je opremljena posebna zgrada, po standardima i zahtevima nemačkih stručnjaka. Na lokaciji merne regulacione stanice u Novom Žedniku svečano je pušteno u rad novih 27 kilometara gasne mreže, u ukupno 12 mesnih zajednica na teritoriji grada Subotice.

Renovirane su prostorije Doma kulture u MZ Mala Bosna. Za drugu fazu rekonstrukcije objekta grad je izdvojio četiri miliona dinara. Radovi na ovoj zgradi su počeli 2010. godine, kada je Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine obezbedio pet miliona dinara, dok je za rekonstrukcija krova obezbeđeno još 2,7 miliona dinara.

Otvoreno je prvo stajalište za bicikle, u okviru projekta „Vratimo Suboticu biciklistima“, koji će omogućiti rentiranje bicikala na području Subotice i Palića. Adaptirane su prostorije Gerontološkog kluba u MZ Đurđin koje se nalaze u okviru zgrade Doma zdravlja. Počeli su radovi na probnom izmuljavanju jezera Palić.

Apoteka Subotica je u saradnji sa lokalnom samoupravom otvorila novu jedinicu za izdavanje gotovih lekova u naselju Kelebija. U tu svrhu adaptiran je objekat u MZ Kelebija, u neposrednoj blizini ambulante, a sredstva za adaptaciju su izdvojena iz budžeta grada. Osim navedenih poslova, potpisano je više ugovora o budućim projektima. Sa kompanijom Cineplexx potpisan je ugovor o namerama o izgradnji multipleks bioskopa.

Novi objekti za Zoo-vrt

Između Fonda za zaštitu životne sredine i Zoološkog vrta na Paliću potpisan je ugovor o izgradnji objekata za prihvat divljih životinja. Objekat će biti građen ove i sledeće godine, a njegova vrednost je 48 miliona dinara. Između predstavnika lokalne samouprave i nevladinih organizacija potpisan je ugovor o sufinansiranja odobrenih projekata na konkursu u oblasti zaštite životne sredine.

Kapitalne investicije

Potpisana su i dva ugovora sa predstavnicima Evropske banke za obnovu i razvoj o kreditu za realizaciju kapitalnih investicija Vodovoda – izgradnji kolektora II i VII, fabrike vode, magistralnih vodova i četiri bunara. Potpisan je ugovor o adaptaciji prostorija ambulante u Malom Radanovcu, investicija iznosi 2,25 miliona dinara.

Radovi na Sinagogi

Počeli radovi na subotičkoj Sinagogi, a reč je o „hitnim i neophodnim merama“, kod glavnog ulaza, za šta je iz gradskog budžeta izdvojeno četiri miliona dinara, posredstvom SOS Fondacije. Da bi se završili svi neophodni radovi, potrebno je još tri miliona evra. Svečano su otvorene nove prostorije OKUD Mladost, čime je zvanično završena prva od tri faze radova, koliko je predviđeno da se uradi do kraja godine.