Ovdašnji vrtići pripremili su, svako za sebe, priredbe za decu, novogodišnje vašare, a vaspitači se ponovo potrudili da maštovitim rešenjima deci ulepšaju slavlje. U vrtiću „Zvezdica“ zabeleženo je i to da su deca najstarije grupe izvela numeru „Novogodišnja pesma“ grupe Zemlja gruva.

– Deca su lepo prihvatila numeru, brzo su naučili a vodili smo računa da na priredbi budu dečje pesme i one koje oni najviše vole, objašnjava zrenjaninski vaspitač Senka Ravić.

Jednako maštovito nastavlja se i u danima koji prethode novogodišnjem slavlju. U Gradskoj kući održan je koncert dečjih horova, a đaci OŠ „Sonja Marinković“ otišli su korak dalje pa su organizovali humanitarnu akciju sakupljanja kapa, rukavica i šalova za sve sugrađane kojima je to potrebno. Sve prikupljeno oni su okačili na gradskom trgu, a građani su se sami „posluživali“.

Za vikend je u tržnom centru Aviv održano takmičenje u kićenju jelki, pobedilo je drvce Centra za socijalni rad, a na Trgu slobode počeo je sa radom i popularni karusel. I narednih dana slede programi za decu, u petak, 29. decembra, od 18 časova u Kulturnom centru igraće se novogodišnja predstava „Čekamo te, Deda Mraze!“ a ulaz je besplatan. Već tradicionalna dečja novogodišnja manifestacija „Grad otvorenog srca“ održaće se u centru Zrenjanina u subotu, 30. decembra, sa početkom u 12 časova.