Nadmetanje neobičnog imena „Najbolji zet“, koje je deo tradicionalnih godišnjih svečanosti „Limski darovi“, treću godinu zaredom održava se u Prijepolju, u centru grada, na obali Lima.
Veliko finale je zakazano je za subotu, 4. avgust, kada će biti organizovana limska regata, takmičenje u pripremanju ribljih specijaliteta i takmičenje za izbor – najboljeg prijepoljskog zeta.
Pobednik je zet koji se najbolje adaptirao na gradski život i atmosferu i koji poštuje tradiciju i običaje.
Iste večeri biće organizovan prigodan muzički program i tom prilikom biće proglašen pobednik takmičenja, a riblji specijaliteti biće pripremani na licu mesta.
Nagradu pobedniku uručiće predsednik Opštine, a ona je svake godine različita i simboličnog je karaktera. Propozicije takmičenja za „najzeta“ su jednostavne: građani nominuju takmičare, tašte daju svoje komentare, a sudije donose konačnu odluku – posle neke vrste „saslušavanja“ takmičara.
Svaki od prethodnih pobednika uradio je nešto izuzetno značajno za svoju porodicu ili za sam grad. Jedan je poslao porodicu na odmor, a on ostao kod kuće s taštom (prošlogodišnji pobednik), drugi je bio Nemac koji je prešao u pravoslavnu veru, dok je treći dao veliku donaciju gradu.
Ovo, veoma popularno, takmičenje organizuje opština Prijepolje u saradnji s lokalnom turističkom organizacijom, a samo takmičenje „Najbolji zet“ iniciralo je „Društvo za očuvanje tradicije Prijepolja“ pre tri godine.
Na ideju se došlo zbog neobične činjenice da postoji 1.900 zetova koji su oženjeni Prijepoljčankama.