Foto: BeoInfo

Miroslav Medić, brat poginulog Siniše Medića, položio je vence u ime porodica radnika, koji su stradali 23. aprila 1999. godine kada je NATO bombardovao zgradu RTS-a.

Zahvalio je prisutnima što su došli da obeleže početak bombardovanja i da se sete svojih rođaka, kolega i prijatelja koji su stradali.

„Zašto je bilo potrebno da pogine ovih 16 nevinih ljudi, koji su samo obavljali svoj posao, koji nisu uticali na uređivačku politiku tadašnje televizije, koji su samo želeli da se posle svoga posla vrate kući i budu sa svojim porodicama? To je ono što mi želimo da saznamo ovih 19 godina i nadamo se da ćemo to jednog dana i saznati“, rekao je Medić.

Vence je položio i Vladimir Vuletić, predsednik Upravnog odbora Radio-televizije Srbije, a odavanju pošte je prisustvovao generalni direktor Dragan Bujošević.

Poginulim radnicima RTS-a poštu je odao i zamenik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović.

Mladenović je rekao da je ovo dan tuge zbog svih onih koji su stradali u agresiji NATO pakta i dan sećanja na sve ono što je učinjeno tokom bombardovanja.

Govoreći o poginulim radnicima RTS-a, Mladenović je istakao da „im moramo odati poštu, a da sa druge strane upozorimo da se nikada više nikome ovako nešto ne sme desiti“.

Vence su položili i predstavnici Ministarstva kulture i informisanja.