Inicijativa je krivičnu prijavu podnela protiv Darka Glavaša, nadležnog za raspisivanje ovog nameštenog tendera i Radovana Đumića, direktora firme Keep light koja je profitirala iz ovog nameštenog tendera.

Ova krivična prijava podneta je, kako je saopštila Inicijativa, zbog toga što su navedeni sklopili dogovor o raspisivanju tendera na taj način da uslovi javne nabavke budu tako precizno određeni da ih može ispuniti samo privredno društvo Keep light d.o.o Beograd, da cena javne nabavke višestruko prevazilazi stvarnu i realnu vrednost novogodišnje jelke, te da se na taj način oštetio budžet grada Beograda, a Darko Glavaš i Radovan Đumić, odnosno firma Keep light d.o.o. Beograd, pribavili su protivpravnu imovinsku korist.

Ovo je treća krivična prijava koju je Inicijativa Ne davimo Beograd podnela povodom malverzacija sa novogodišnjom rasvetom.

Protiv Javnog preduzeća „Javno osvetljenje“, odgovornih ljudi Gradske uprave i direktora firme „Keep light“, podneli su krivične prijave zbog nameštanja tendera za nabavku novogodišnje rasvete, i to zbog nabavke 2016. godine i nabavke 2017. godine.

U saaopštenju Inicijative podsećaju da Grad Beograd novogodišnju rasvetu nabavlja od firme „Keep light d.o.o“ još od 2002. godine. U prethodne dve godine na četiri tendera ovaj ponuđač je bio i jedini koji je mogao da učestvuje na tenderu.