Foto: Fonet/ Zoran Mrđa

Pošto optuženi nije došao, zbog, kako je obrazložio njegov branilac, lečenja od teške bolesti, Sudsko veće je konstatovalo da nema uslova da se održi glavni pretres.

Tužilaštvo je predložilo da se pretres razdvoji i suđenje održi, međutim Sudsko veće je odlučilo da ga odloži za 18. decembar 2017. sa početkom u 15 sati i otkazalo glavni pretres koji je bio zakazan za sutra.

Suđenje nekadašnjem direktoru Rudarskog basena Kolubara Draganu Tomiću i još 27 optuženih- rukovodilaca tog preduzeća i njenih zavisnih preduzeća, ali i vlasnika privatnih firmi optuženih da su zloupotrebama oštetili Kolubaru za više od milijardu dinara, počelo je 27. juna, posle šest godina.

Ukupno 28 optuženih Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti da su zloupotrebom položaja od 2006. do 2009. oštetili „Kolubaru“ za iznos od tadašnjih oko 11 miliona evra.

Istraga je pokrenuta 2011. a prvooptuženi Dragan Tomić, u to vreme član Demokratske stranke Srbije, uhapšen je među prvima od oko 30 ljudi i proveo u pritvoru godinu dana.