Foto: Aleksandar Veljković

On je danas saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru, nakon čega je sudija doneo odluku o pritvoru. Mirković je uhapšen juče zbog sumnje da je zloupotrebom službenog položaja oštetio budžet Grada Zaječara u iznosu od oko 14 miliona dinara. Osim Mirkovića, juče je uhapšena i M. T. pod istom optužbom.

Advokat Saše Mirkovića Miloš Lekić ocenio je za Danas da je optužnica „potpuna izmišljotina“ što će na sudu i dokazati.

„M.T. je uhapšena zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo zloupotreba službenog položaja na taj način što je u periodu od septembra do decembra 2013. godine, mimo svojih ovlašćenja, ugovorila nabavku robe u vrednosti od 13.960.799,90 dinara, a bez prethodno sprovedenog postupka javne nabavke“, naveo je MUP u saopštenju.

Mirković je osumnjičen da je usmeno naložio M.T. da izvrši nabavku robe, ne pridržavajući se Zakona o javnim nabavkama, i posredovao u tome da Gradska uprava Zaječara od privrednog društva “OFY Company“ DOO Beograd izvrši nabavku robe ukupne vrednosti od 13.960.799,90 dinara, čime je pričinjena šteta budžetu Grada Zaječara u pomenutom iznosu.

Pored navedenog, Višem javnom tužilaštvu u Zaječaru podneta je i krivična prijava protiv Mirkovića, kao bivše odgovorne osobe Grada Zaječara, ali i pevača Aleksandra Vuksanovića i D.P., bivših odgovornih u FK Timok iz Zaječara, zbog zloupotrebe položaja. Oni se sumnjiče da su u periodu od avgusta 2013. do februara 2015. godine, iskorišćavanjem svog položaja u ovom fudbalskom klubu, zaključili štetan ugovor o poslovnoj saradnji po klub na osnovu koga je u navedenom periodu FK „Timok“ sukcesivno uplatio „Timočkoj TV i radio“ novčana sredstva u ukupnom iznosu od 20,9 miliona dinara na ime prenosa utakmica i medijskog promovisanja. Kako navodi MUP, od ove sume je deo novca u iznosu od 1,8 miliona dinara sa računa ove televizijske kuće odmah prebačen na račun privrednog društva „Beoton R“ iz Bora čiji je faktički vlasnik Mirković.

Aca Lukas je za naš list negirao krivicu, navodeći da je žrtva prevare od strane Mirkovića, što će na sudu i dokazati, kada ga budu pozvali da da izjavu.

– Nisam imao nikakva ovlašćenja u klubu, niti deponovan potpis. I sam sam posumnjao u nelegalne aktivnosti Mirkovića, zbog čega sam pre dve godine podneo krivičnu prijavu protiv njega – istakao je Lukas, dodavši da ima puno poverenje u rad državnih organa Srbije.