Društvo

Okupljanje ZaOlivera sutra u Kragujevcu

Odavanje počasti povodom godišnjice od nerazrešenog ubistva Olivera Ivanovića biće organizovano u Kragujevcu u sredu, 16. januara, u isto vreme kada će biti organizovan i protest u Beogradu..

Foto: S. Milojković

Kako piše portal Pressek, organizatori kragujevačkog protesta 1od5miliona pozvali su Kragujevčane da uveče u 18 sati okupe u Sabornoj crkvi i ponesu sveće umesto pištaljki.

– Pozivamo vas da u Beogradu, u ime celog Kragujevca, odate poštu čoveku koji je poginuo boreći se protiv tirana koji razaraju ne samo Kosovo, nego i čitavu Srbiju.

Ukoliko niste u mogućnosti da otputujete, kao što većina nas nije, pozivamo vas da u sredu, za vreme protesta u Beogradu, od 18 sati, u miru i dostojanstveno, preminulom odamo poštu paljenjem sveća u Sabornoj crkvi. Porta će biti mala za sve nas. Upalite sveće na ulici! Ostavite pištaljke i ponestite sveće, navedeno je na zvaničnoj fejsbuk stranici organizatora kragujevačkog protesta.

Oliver Ivanović bio je lider Građanske inicijative SDP i jedan od najpoznatijih srpskih političara na Kosovu. Ubijen je u januaru 2018. godine, a počinioci ubistva još uvek nisu poznati. Pronalaženje počinilaca i nalogodavaca ovog ubistva jedan je od zahteva upućenih sa protesnih okupljanja u Beogradu.

Povezani tekstovi

Komentari (1)

Ostavite odgovor

* Sva polja su obavezna

Slanjem komentara slažete se sa Pravilima korišćenja ovog sajta.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

  1. Ocigledno da Vuciceva vlast popusta:vlast Olivera ubila,Borka premlatila palicama,ostale ce samo samarati. Ka demokratiji krecemo nezaustavno.