Naime Pavlović je izjavio da je emisija na RTS-u posvećena presudi Haškog tribunala ratnim liderima bosanskih Hrvata i Republici Hrvatskoj izazvala uznemirenje javnosti.

“Šta je problem sa emisijom „Da, možda, ne“ za Milivoja Pavlovića? Ako je tema emisije – poslednje presude Haškog tribunala – Slučaj Mladić i Prlić, zašto je problem da se govori o odgovornosti Srbije? Valjda nas to više zanima? Ne bih da nagađam šta je konkretno neobjektivno bilo u emisiji, ali nisam u dilemi koji novinarski kodeks i standard RTS-a da primenim. Sigurno ne onaj iz 1991-94. kada je gospodin Pavlović bio ministar informisanja, ali ni onaj iz 1995. kada je bio direktor Radio Beograda, a neki njegovi novinari, posle „Oluje“ sačekivali srpske izbeglice iz Hrvatske sa pitanjem „kojim dobrom“. Ova današnja Srbija je bolja. Programski savet RTS ima pravo da razmatra, daje preporuke i predloge, ali ne i da uređuje emisije. Za razliku od predsednika Programskog saveta, ja sam dobila samo pohvale za emisiju, podršku kolega iz novinarskih udruženja i ogromnu gledanost emisije. Napad na emisiju preko Večernjih novosti smatram neprimerenim pritiskom na slobodu govora i novinarstvo”, navodi se u odgovoru.

Inače, danas je Udruženje novinara Srbije je pozvalo rukovodstvo Radio-televizije Srbije (RTS) da objavi pismo koje je predsednik Programskog saveta RTS Milivoje Pavlović uputio glavnom i odgovornom uredniku Informativnog programa Nenadu Stefanoviću, zbog emisije „Da, možda, ne“.