Foto: Bojan Cvejić

Takođe, prema upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda, nove snežne padavine očekuju se u toku noći između subote i nedelje (05/06.01.2019. godine), kao i u nedelju (06.01.2019.) tokom dana, saopštilo je Javno preduzeće Putevi Srbije.

Ekipe putara su na terenu i spremne su da reaguju po potrebi.

Vozačima se savetuje da koriste zimske pneumatike, poštuju ograničenja brzine i da prilagode brzinu kretanja zimskim uslovima na putu.

Zbog najavljenih niskih temperatura postoji mogućnost pojave mestimične poledice na putevima, a pogotovo na deonicama koje se prostiru duž rečnih tokova, kotlina, klisura kao i na putnim objektima.

Na teritoriji Zaječara, sitni odroni, duž nestabilnih kamenih kosina, u klisurama, usecima, zasecima. Najviše ih ima na Đerdapskoj magistrali gde se savetuje oprezna vožnja i pridržavanje saobraćajne signalizacije, koja obaveštava o odronima.

Na teritoriji Valjeva, Divci-Slovac postoji opasnost od obrušavanja kamena na put. Na deonici su postavljeni saobraćajni znaci za opasnost od odrona i ograničenje brzne na 20km/h.

Nema zadržavanja vozila na naplatnim stanicama na auto-putevima u Republici Srbiji.

Prema informacijama Uprave granične policije u 07.15 časova, nema zadržavanja vozila na graničnim prelazima u Republici Srbiji.

Povezani tekstovi