Opština Kladovo podržala projekat Udruženja za pomoć osobama ometenim u razvoju "Nada" 1Foto: Udruženje "Nada"

Prošlu godinu završili su sa projektom „Korak više za osobe sa smetnjama u razvoju“ koji je, kako kažu, u Udruženju za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ u Kladovu, bio iskorak za porodice dece i odraslih sa smetnjama u razvoju, a finansiran je sredstvima opštinskog budžeta.

Sada su započeli novi i narednih šest meseci ovo će udruženje realizovati projekat “Ruka podrške” budući da im je, kao i prošle godine, opština po javnom konkursu, odobrila sredstva. Ovog puta 774 hiljade dinara.

– Projektom su predviđene svakodnevne aktivnosti namenjene i prilagođene osobama sa smetnjama u razvoju, kao što su kreativne, likovne, muzičke radionice, izleti, putovanja, sportske igre, psihosocijalna podrška porodicama. Osnovni cilj projekta je animiranje osoba sa smetnjama u razvoju, podizanje svesti šire društvene zajednice, kao i poboljšanje kvaliteta življenja pomenute populacije – kaže za Danas predsednica udruženja „Nada“ Tatjana Bosnić.

Višegodišnji trud kladovske „Nade“ da budu vidljiviji svojim sugrađanima zalažući se za ravnopravno učešće i dostupnost svih sadržaja društvenog života osobama sa invaliditetom nije ostao neprimećen.

Kako u Kladovu, tako i van njega, jer brojni donator pomažu korisnike i rad udruženja.

Opština Kladovo podržala projekat Udruženja za pomoć osobama ometenim u razvoju "Nada" 2
Tatjana Bosnić sa saradnicima priprema pakete Foto: Udruženje „Nada“

Kladovljanka Dragana Ungurjanović povezala je “Nadu” i humanitarnu organizaciju Tera Varietas iz Beča.

– Naša sugrađanaka Dragana nam je važna karika u uspostavljanju kontakta i prezentovanju rada udruženja za pomoć osobama ometenim u razvoju „Nada“ iz Кladova, ljudima koji vode organizaciju Tera Varietas. Počev od 2015. godine rad našeg udruženja je finansijski podržan od strane Terra Varietas, za pakete namirnica, novogodišnje paketiće, realizaciju izleta i pokloničkih putovanja i sredstva su isključivo namenska – ispričala nam je Tatjana Bosnić.

Zahvaljujući humanitarnoj organizaciji Tera Varietas iz Beča ovih je dana „Nada“ pripremila 70 paketa sa namirnicama istog sadržaja za svoje članove.

Ukupna vrednost donacije je 105.000 dinara, i kako navode u ovom kladovskom udruženju paketi sa namirnicima su veliki vid pomoći za organizaciju, kao i za svakog korisnika pojedinačno.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.