Moji drugovi i ja, ima nas ukupno 19 doživeli smo torturu od strane Uprave KPZ Niš. Ja sam bio u komi šest sati, bile su mi oduzete noge osam dana, polomljena dva zuba. Bio sam na mnogim TV stanicama (ležao sam na bolesničkim kolicima kada su me izvodili iz kombija Hitne pomoći u Nišu), kao i u mnogim novinama (Danas, 30. novembra 2006.).
Krvnički sam pretučen, a ne svojom zaslugom – piše centrali Demokratske stranke Srbije osuđenik Ljubomir Simić, koji je bio žrtva torture u gušenju pobune u niškom zatvoru novembra prošle godine. Pismo je iz DSS dostavljeno Odboru za ljudska prava u Leskovcu kojem je Simić dao punomoćje.
– Simić je bio žrtva surovog mučenja, kao što se vidi na i fotografiji koju je objavio Danas. U celoj priči najvažnija je tortura i mi ćemo učiniti sve da rasvetlimo detalje okrutnog gušenja pobune zatvorenika u KPZ Niš – kaže za naš list pravni savetnik Odbora Dragutin Vidosavljević.
On naglašava da je Simićevo pismo dospelo u Odbor preko centrale DSS, ali da nije mogao da razgovara sa Simićem, kome je do isteka kazne (15 godina zatvora) ostalo nešto više od tri godine.