Foto: EPA/ BALAZ MOHAI

Najsvežiji slučaj zabeležen je danas oko 14:00 časova, kada su na granični prelaz Batrovci pristigla dva kamiona bugarske firme koja su prevozila tekstil i boju za tekstil. U njima je otkriveno je ukupno 17 migranata, od kojih je troje dece iz Iraka, dok su ostali državljani Avganistana.

Nekoliko sati ranije, dubinskom kontrolom autoputa Pirot–Niš, u blizini naselja Crvena Reka primećen je automobil beogradskih registarskih oznaka, koji je zatamnjenim staklima i vidnom preopterećenošću tovarom izazavao sumnju carinika.

Nakon što je automobil zaustavljen, a vozač pobegao u nepoznatom pravcu, u prostoru predviđenom za zadnja sedišta, kojih nije bilo, pronađeno je 15 državljana Iraka, među kojima je bilo i troje dece uzrasta između tri i sedam godina.

U četvrtak je, u ranim jutarnjim časovima, na graničnom prelazu Sremska Rača otkriveno je još šest migranata, takođe skrivenih u kamionu.

Na prelazu Batrovcim carinici su, pre nedelju dana, uz pomoć mobilnog skenera i analizom slike na kojoj su se prikazale ljudske siluete utvrdili da se u kamionu domaćih registarskih oznaka nalazi šest osoba.