Foto: Fonet/Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja

„Reč je o zaista kvalitetnom objektu koji ima sve sadržaje. Objekat ima i aneks. Sama sala ima površinu veću od 900 kvadrata“, rekao je Šarčević i naveo da će salu osim učenika doma koristiti i sportski klubovi, prenosi Fotostarstvo prosvete.

Izgradnja sportske sale sa aneksom sprovedena je u tri faze, a radovi su završeni u februaru. Ukupna površina objekta je 1160 metara kvadratnih. Hala je opremljena svom sportskom opremom.

Šarčević je naglasio da obrazovanje više nije pasivan proces i da je u tesnoj vezi sa privredom.

„Kreiranje politike upisa i novih modela ustanova je zadatak Ministarstva i da u skladu sa potrebama i vremenom ispratimo ono što je privredi najpotrebnije“, rekao je Šarčević.

Otvaranju su pored predstavnika Ministarstva, prisustvovati i gradonačelnik Kraljeva Predrag Terzić i direktor Doma učenika Dragutin Karanović.

Gradonačelnik Kraljeva istakao je da se ulaganje u obrazovanje višestruko vraća. „Ulaganje u obrazovanje donosi najbolje prinose, zato su i lokalna samouprava i Ministarstvo prosvete zajedničkim naporima uspeli da ovu investiciju dovedu do kraja“, rekao je on.

U novoizgrađenoj sali danas je odigrana i revijalna košarkaška utakmica timova Ministarstva prosvete i Doma učenika.