Otvoreni konkursi za prijem u vojne škole 1Foto: MOD

Kako je saopšilo Ministarstvo odbrane, Vojna akademija ove godine upisaće 183 kadeta, a Medicinski fakultet Vojnomedicinske akademije 25. U Srednju stručnu vojnu školu biće upisano 65 dečaka i devojčica, a u Vojnu gimnaziju 90 učenika oba pola.

„Osnovni razlozi za tradicionalno veliko interesovanje mladih za upis u vojne škole je vrhunsko obrazovanje i odlični uslovi školovanja, besplatan smeštaj i ishrana u internatima, celokupna nastavna literatura i korišćenje savremenih kapaciteta za vannastavne aktivnosti“, navedeno je u saopštenju.

Po završetku vojnih škola polaznici dobijaju siguran posao sa mogućnošću stalnog stručnog i karijernog usavršavanja.

Oni koji žele da konkurišu za prijem u vojne škole, potrebno je da na vreme podnesu prijavu sa potrebnom dokumentacijom u centrima Ministarstva odbrane na teritoriji stalnog mesta boravka, u periodu kada su konkursi otvoreni, i da se što bolje pripreme za prijemni ispit.

Konkursi za prijem u vojne škole objavljeni su u magazinu „ODBRANA“ od 1. februara 2019. godine i na veb sajtu Ministarstva odbrane, gde se mogu naći sve informacije o uslovima konkursa i o potrebnoj dokumentaciji.