Foto: Logo

– Bio sam na tom sastanku s predstavnicima dela opozicije. Rekao sam da se zalažem za pojačavanje dijaloga i prisustva različitih mišljenja na RTS, izjavio je Panović.

– Sa jedne strane, moramo imati u vidu zakonske osnove na osnovu kojih mora da radi javni servis, a to je jednaka zastupljenost svih učesnika političkog života, rekao je Panović, dok sa druge, usled ogromne polarizacije u društvu, mislim da su potrebni ventili, da oni moraju da ispuštaju i ta vrsta dijaloga na RTS bi trebalo da postoji.

Prema njegovim rečima, RTS je javni servis i nema nikakvih dilema kakav on mora da bude.

– RTS mora da ima više opozicije, više kritičkog mišljenja i više dijaloga. Vlasti ima dovoljno, ponovio je Panović.

– Možete vi mehanički da spakujete sve po minutaži, ali bitan je kontekst. Treba imati jednu vrstu elementarne demokratske pristojnosti i zakona na osnovu kojih treba da se radi, dodao je Panović.

Na pitanje da li bi Programski savet RTS trebalo da se oglasi po pitanju zahteva opozicije za smenom čelnih ljudi te medijske kuće, Panović je rekao: „Kao što se oglasio u slučaju ‘Nemanjića’, Programski savet treba da se oglasi i po pitanju zahteva opozicije“.

Ocenjujući trenutnu medijsku situaciju u Srbiji, Panović ukazuje da „stvari idu nizbrdo“.

– Da li vam zvuči neverovatno ako vam kažem da je Vučić pre četiri godine bio u redakciji Danasa, da je razgovarao s novinarima, poželeo slobodu medija kao osnov demokratije, upitao je on.

-Stvari su se dramatično pogoršale, one kreću nizbro negde posle predsedničkih izbora, ocenio je Panović i ukazao da Srbija „sve brže i gadnije ide u jednu vrstu polarizacije“.

Glavna tačka sukoba i u predizbornoj kampanji u Beogradu je da li si „za“ ili „protiv“ Vučića, a sve ostale teme, poput besplatnih udžbenika, vrtića, šetališta su samo jedna vrsta „folklora“, ocenio je on.

Izbore za SNS mora dobiti Vučić, jer stranka nema kapaciteta da se on distancira od kampanje. On je u kampanji i to je jasno, rekao je Panović.