Penzionisani general Žandarmerije Bratislav Dikić stigao u Srbiju 1Foto:Fonet/ Marko Mišić (Arhiva)

Penzionisani general srpske Žandarmerije Bratislav Dikić večeras je napustio Crnu Goru, nakon što su mu vraćena lična dokumenta, potvrdio je za Pobjedu advokat Dušan Jovović, prenose Novosti.

Ambsador Srbije Vladimir Božović potvrdio je da je Dikić stigao u Srbiju i izrazio zadovoljstvo što se to desilo na današnji Dan državnosti.

“Viši sud je usvojio zahtev odbrane da se Dikiću vrati pasoš i lična karta koji su mu bili neophodni za odlazak u Srbiju”, objasnio je advokat Jovović.

Nakon što je Apelacioni sud Dikiću ukinuo pritvor, on je po nalogu istog suda napustio Upravu za izvršenje krivičnih sankcija (UIKS) i nakon razgovora sa inspektorom za strance sproveden u Prihvatilište za strance.

Umesto da odmah po ukidanju pritvora napusti Crnu Goru i krene prema Nišu gde stanuje, Dikić je sproveden u Prihvatilište za strance jer kod sebe nije imao pasoš i lična dokumenta koja su se nalazila u Višem sudu.

Apelacioni sud je 5. februara ukinuo prvostepenu presudu u slučaju „državni udar“, prema kojoj je Dikić bio osuđen na kaznu od osam godina zatvora za krivična dela terorizam u pokušaju na dan parlamentarnih izbora u Crnoj Gori 2016. godine.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

12 reagovanja na “Penzionisani general Žandarmerije Bratislav Dikić stigao u Srbiju”

  1. I ovog generala je Vučić smestio u strani zatvor. Prvo ga je poslao da kao pomaže pro Srbske stranke, a onda je sa Milom napravio plan da ga optuži za pokušaj oružanog državnog udara. Na ulicama je zavladao strah, i na dan izbora je izašlo manje građana na glasanje, što je omogućilo Milu da za jedan glas odnese pobedu u parlamentu. Ovo samo istine radi, i za nauk pokoljenjima.

    • Pa naravno kad DF i njegovi čelnici jako lepo sarađuju sa Milom i Vučićem. To je sve jedna ekipa. Nabacuju jedni drugima lopte, nameštaju ‘državne udare’. Ovde se vodi anti-crnogorska propaganda, dole anti-srpska. Sad Mandić nabaci ptičicu da to sve sa navijačima potiče od Mila. Onda Milo i Vučić sede, piju vince i smeju se glupim ljudima. Kome nije jasno šta se dešava, taj ne bi trebalo da prati politiku. To možda u Švedskoj ili u Švajcarskoj možeš da pratiš politički život tako empirijski prihvatljivo.

    • Te fantazije o obnovi Vizantije, srpskog sveta, itd su anahrone , budalaština usijanih mozgova koji nose intelektualni količnik 90. Okrenite se ljudi svojem zivotu i bicete srecni. Osvajanje Crne Gore i crnogorskog mora je iluzija budala. Njemacka ni Austrija ni Mađarska nijesu uspjeli za 2 i po vijeka da uđu na južna mora, a potrosili su milijarde novca i milione života….

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.