Foto: Pixabay/Qimono

U Posebnom odeljenju VJT u Kraljevu je danas Beti rečeno da je za petoro osumnjičenih određen pritvor do 30 dana.

Odluku je donelo Posebno odeljenje Višeg suda u Kraljevu za suzbijanje korupcije zbog postojanja „osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati krivični postupak uticanjem na svedoke“.

Kako je MUP saopštio 17.septembra, uhapšeno je 13 osoba zbog sumnje da su počinili više koruptivnih krivičnih dela kojima su naneli štetu Kliničkom centru Kragujevac.

Tom prilikom, osumnjičeni da su zloupotrebom položaja u postupku javnih nabavki kojima su ostvarili protivpravnu imovinsku korist od oko 26 miliona dinara, uhapšeni su rukovodioci u KC Kragujevac D.P.(49) i N.S.(48) kao i devet posrednika u prodaji medicinskih sredstava i opreme.

Takođe, zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja, trovina uticajem i falsifikovanje službene isprave uhapšen je rukovodilac u Kliničkom centru Kragujevac G. A. (55) koji je obavljao vanstandardne estetske operacije za koje je od pacijenata uzimao novac.

Zaposlena u Kliničkom centru Kragujevac M. G. (43) uhapšena je zbog sumnje da je pomagala G. A. u izvršenju krivičnog dela.

Povezani tekstovi