PKS: Postignut dogovor o saradnji srpskih proizvođača zaštitne odeće i obuće i ruskog Etalon Centra 1Foto: N1

Predstavnici srpskih proizvođača radnih uniformi, zaštitne odeće i obuće za specijalne namene, dogovorili su saradnju sa ruskom grupom „Etalon Centar“ i nove izvozne poslove na tržište Rusije vredne više od milion evra, objavila je danas Privredna komora Srbije (PKS).

Nakon bilateralnih razgovora u Beogradu sa predstavnicima „Etalon Centra“, koje je organizovala PKS, tri domaće kompanije – „КS sistem“, „Leon“ i „Tigar obuća“ potpisale su ugovore koji će do kraja godine biti realizovni.

„Očekujemo da sledeće godine izvoz ove tri kompanije na rusko tržište bude dupliran, u iznosu preko dva miliona evra. U toku su pregovori i nadamo se potpisivanju novih ugovora sa još tri srpske kompanije, dve u oblasti tekstila i jednog proizvođača dečije obuće“, rekao je direktor Predstavništva PКS u Moskvi Dejan Delić.

On je precizirao da je kompanija „Etalon Centar“, ruski proizvođač i distributer radne i zaštitne odeće, obuće za specijalne namene, kao i lične zaštitne opreme zainteresovana za saradnju sa kompanijama iz Srbije i uvoz, imajući u vidu kvalitet srpskih proizvoda, konkurentne cene i preferencijale na osnovu Sporazuma o slobodnoj trgovini između Srbije i Rusije.

Navedeno je da „Etalon Centar“ mesečno isporuči oko 100.000 pari obuće na tržišta Rusije i Zajednice Nezavisnih Država.

Sva proizvedena oprema je u skladu sa evropskim standardima kvaliteta i poseduje brojne sertifikate koji to potvrđuju.

Asortiman kompanije broji nekoliko hiljada proizvoda, a sarađuju sa velikim brojem kompanija iz različitih industrija i velikim trgovinskim lancima.

Zapošljavaju modne dizajnere, inženjere, koji zajedno sa istraživačkim centrima, lansiraju u proizvodnju različite vrste najsavremenijih modela obuće i radne odeće.

„Realno je očekivati da se srpska specijalna zaštitna radna obuća i odeća za varioce, energetičare, naftaše uskoro koristi u najznačajnijim ruskim industrijskim kompleksima“, istakao je Delić i podsetio da stjuardese ruskog Aeroflota već nose srpsku obuću.

Ruski partneri iz tekstilnog sektora takođe su zainteresovani za saradnju sa proizvođačima i uvoz dečije odeće i obuće iz Srbije, navedeno je u saopštenju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.