Senat većinom glasova podržao Ivanku Popović 1Foto: BETAPHOTO/ MILOŠ MIŠKOV

Profesorka Ivanka Popović dobila je 27 glasova Senata, a profesor Vladan Đokić 17, čime su oba kandidata stekla uslov da se o njihovoj kandidaturi izjasni Savet Univerziteta u Beogradu, koji bira rektora.

Sednica Saveta biće održana 25. maja.

Podsetimo, na sednici Senata Univerziteta u Beogradu koja se održava na Filoškom fakultetu, članovi tog tela izjašnjavali su se između dva kandidata, aktuelne rektorke UB Ivanke Popović i dekana Arhitektonskog fakulteta Vladana Đokića.

Sednici prisustvuje svih 46 članova Senata.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Senat većinom glasova podržao Ivanku Popović”

  1. Razlika od 10 glasova je tačno prednost koju uvek ima postojeći rektor sa svojim prorektorima i njihovim fakultetima. Ovde je, dakle, podrška potpuno izjednačena, što je čudno za učene ljude s obzirom da prof. Đokić ima reformski program, a prof. Popović praktično ide bez programa. Zapravo i nije čudno; akademska zajednica bi se pre mogla okarakterisati kao konzervativna sredina, koja ne želi promene i „talasanje“.

  2. O kakvoj prednosti se ovde govori? Ima dva kandidata koje je Senat predložio Savetu, a Savet, valjda, treba da se odluči prema programima.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.