Tada se pomislilo da je najmanji problem ekipe efikasnost, da bi onda donekle neočekivano usledile četiri utakmice na kojim je osvojen samo bod (Brodarac u Beogradu) bez ijednog datog gola. Posle velike pobede nad Napretkom (4:3 – 11. kolo) u najzanimljivijem duelu odigranom prošle jeseni u Šutenovcu, u kojem je Novi Pazar teško sačuvao pobedu nakon velike drame na terenu, učinilo se da to neće biti samo trenutni bljesak, a bio je. Doduše, ni raspored nije išao na ruku Halkovićevim momcima pa je naišao novi „sušni period“- izgubljene su naredne tri utakmice. Pobeda nad Radom, ovogodišnjim predstavnikom Srbije u omladinskoj Ligi šampiona (prvoj ikada ), pokazala je da ovaj tim može ne samo ravnopravno da se suprotstavi na papiru boljima od sebe, nego i da ih nadjača u svim elementima fudbalske igre. Bio je to diplomski ispit ove generacije fudbalera i njihova daleko najbolje odigrana utakmica. Pobeda nad Radničkim iz Kragujevca u pretposlednjem i poraz od Crvene zvezde u Beogradu u poslednjem jesenjem kolu su nešto što se i moglo očekivati. Sve ukupno dovoljno samo za 14. mesto u ligi sa 16 timova. Kragujevčani su već prežaljeni, poslednji su sa svega šest bodova, traže se još tri tima koja će morati da napuste elitu. Pogled na tabelu govori da su osim Vojvodine, Partizana, Čukaričkog, Crvene zvezde, OFK Beograda i Rada svi ostali ugroženi. Redosled ekipa plasiranih od sedmog do 16 mesta izgleda ovako: 7. Lokomotiva 22 boda, 8. Radnički Niš 21, 9. Jagodina 21, 10. Napredak 20, 11. Mačva 20, 12. Brodarac 18, 13. Moravca 17, 14. Novi Pazar 16 i 15. Borac 14 bodova. Na pitanje da li je moglo da se postigne više, šta je bilo dobro, a šta loše, trener Elvedin Halković ( 27 godina ) odgovara da je „realno“ njegovom timu mesto bilo među prvih 10 ekipa. „Nismo tu gde je trebalo da budemo zato što nam je na pojedinim utakmicama nedostajalo sreće, a ponekad i umešnosti“, dodaje Halković.

– Ovo je jako ozbiljna liga u kojoj nastupaju klubovi koji su nam daleko odmakli po nekim drugim pitanjima, ali ne i na igračkom planu. Sa izuzetkom pet, šest timova iz vrha tabele kvalitet je poprilično ujednačen, smatra trener novopazarskih omladinaca i ističe da je dobro što su se igrači brzo privikli na njegov stil rada. „Bili smo vrlo agresivni u situacijama kad nam protivnik oduzme loptu, a imali smo i brzinu u završnici napada. To je ono na čemu sam posebno insistirao. Loša stvar, da se stručno izrazim, je to što nam je transformacija u igri bila negativna. Ako iz brojnih idealnih prilika, koje su rezultat nadigravanja rivala, ne postignemo gol do kraja prvog poluvremena, dolazilo je do neobjašnjivog pada u igri, to je segment kojem ćemo posvetiti dosta pažnje tokom priprema“, analizira učinjeno u polusezoni Halković.

Šampionat se nastavlja za dva meseca. Čini se više nego dovoljno vremena da se ekipa oformi i uigra. „Imamo samo jedan cilj, ostanak u ligi. Tražićemo ga sa proverenim i postojećim snagama. Već je poznato da u timu više neće biti Ifeta Đakovca i Hamze Hazirovića. Što se tiče Đakovca on nije opravdao očekivanja i slobodan je u izboru nove sredine, dok je Hazirović iz samo njemu znanih razloga odlučio da prekine sa aktivnim igranjem fudbala. Da bi bili konkurentni ostalim rivalima biće nam neophodno da pronađemo najmanje dvojicu kvalitetnih fudbalera u odbrambenoj liniji. Ne znam još uvek kakvi su planovi novih klupskih čelnika, ali se nadam da ja i fudbaleri koje vodim uživamo njihovo poverenje. Ukoliko je to tako trebaće nam konkretnija i konstantnija podrška sa njihove strane. Nema razloga da ne verujem da je interes FK Novi Pazar i grada da imaju omladinski tim u elitnom rangu“, jasan je Elvedin Halković kada govori o igračkoj i klupskoj organizaciji u budućem vremenu.

Optimizam po pitanju daljeg statusa kluba trener novopazarskih omladinaca temelji i na povoljnom rasporedu u prolećnom delu prvenstva. „Da bi se ostalo u ligi potrebno je osvojiti između 35 i 37 bodova. To znači da neće biti nimalo lako iz preostalih 13 utakmica izvući potrebnih dvadeset bodova. Ostvarivo jeste, obzirom da nam u Novi Pazar dolaze skoro svi rivali kojima je jedini cilj, kao i nama, ostanak u takmičenju. Ipak, bilo bi preoptimistično očekivati da dobijemo sve utakmice kao domaćini, kao što nije nerealno, iako nas čekaju teška gostovanja, da iz Beograda i Kruševca ne donesemo zlatne bodove“, uveren je trener mladih Novopazaraca u krajnji uspeh svojih učenika.

Sezona u omladinskoj ligi nastavlja se 12. marta utakmicama 18. kola. Novi Pazar će u preostalih 13 utakmica sedam puta biti domaćin. U SC „Šutenovac“ stižu: Morava, Mačva, Jagodina, Brodarac, Radnički Niš, Vojvodina i Borac, dok će Novopazarci gostovati Čukaričkom, OFK Beogradu, Lokomotivi ( Železnik ), Napretku, Partizanu i Radu.

Sedam golova Semina Hadžibulića

Prvi strelac tima sa sedam golova je napadač Semin Hadžibulić ( postigao het-trik u utakmici sa Napretkom ), Alijagić se upisao u strelce šest puta, a ostale golove postigli su Avdić (tri), Ibrahimović i E. Hazirović (dva), Smajović, Grbović i Đakovac (jedan).

Trener-ekonomista

Elvedin Halković jedan je od najmlađih trenera u elitnoj omladinskoj ligi Srbije ( 27 godina ). Igračku karijeru prekinuo je već u dvadesetoj godini dajući prednost obrazovanju. Na Državnom univerzitetu u Novom Pazaru završio je Ekonomski fakultet. Omladinsku fudbalsku karijeru gradio je u Jošanici, Novom Pazaru i OFK Beogradu u kojem ga je trenirao nekadašnji strateg prvog tima Partizana Aleksandar Stanojević.

Nema pobede bez četiri gola

Ovu polusezonu obeležio je i jedan skoro neverovatan podatak. Fudbaleri Novog Pazara ubeležili su pet pobeda, tri kao domaćini i dve na gostovanjima, i u svakom od tih duela morali su da postignu četiri gola. U dva meča Radnički iz Kragujevca pobeđen je istovetnim rezultatom (4:1), u Jagodini je bilo (4:3), a u Novom Pazaru protiv Rada (4:1) i Napretka (4:3). Po broju postignutih golova Novi Pazar je osmi tim lige (23), ali i četrnaesti po broju primljenih golova (31).

Trojka bez odmora

Ukupno 27 fudbalera nosilo je dres Novog Pazara u prvom delu prvenstva. Svih 17 utakmica jesenas su odigrali Ervin Alijagić, Emir Hazirović i Dino Skenderović. 16. Mehmed Avdić, Semin Smajović i Draško Petrović, 15. Semin Hadžibulić, Ermin Ibrahimović i Hamza Hazirović, 14. Omer Ademović, 13. Ensar Bajramlić, Pavle Nićiforović i Hamza DŽanefendić, 12. Stefan Đonović, 11. Haris Paučinac i Armin Ukić, 10. Ifet Đakovac, DŽenan Koničanin i DŽemil DŽamović, devet. DŽenan Gicić i Nikola Grbović, po četiri. Jasmin Redžović, tri. Danilo Đulčić i DŽenan Delimeđac, dve. Osmanović, Enis Ugljić i Fatih Melajac, jednu.