Foto: Marjana Stevanović

U Niškom KC-u je, inače, zbrinuto ukupno petoro dece i petoro odraslih migranata. 

Do nesreće je došlo, kako kažu u policiji, kada je „pasat“ u kojem je bilo 12 migranata, iz za sada još nepoznatih razloga udario u zaštitnu ogradu. Vozilom je upravljao za sada nepoznati vozač, koji je nakon udesa pobegao sa lica mesta i za kojim se „intenzivno traga“. Zbog nesreće je saobraćaj u smeru ka Beogradu bio obustavljen duže od sat vremena.

Direktor Kliničkog centra Zoran Radovanović kazao je novinarima u Nišu da je dete preminulo uprkos tome što je „urađeno nekoliko hiruških zahvata“. Dete je u udesu zadobilo teške povrede glave i lica, a imalo je i krvarenje na mozgu. U KC je juče pre podne naknadno zbrinuto još jedno dete, ali do zaključenja ovog izdanja nismo uspeli da saznamo u kakvom je stanju.

Prema informacijama iz Urgentnog centra, neki od primljenih pacijenata životno su ugroženi i imaju teške povrede ruku, nogu i glave, a jednom pacijentu amputirane su obe noge. Od deset povređenih koju su primljeni u Urgentni centar petoro dece prebačeno je na Dečiju kliniku, dok su ostali zbrinuti na neurohirurgiji, kardiohirurgiji i ortopediji.