Najmanje devetoro dece je poginulo i više desetina je povređeno kada je u Peruu pukao viseći most dok su ga prelazili đaci, saopštile su peruanske vlasti. „Desila se teška nesreća, viseći most koji vodi do srednje škole, pukao je i veliki broj učenika je poginuo i povređen“, rekao je gradonačelnik Korakore Valter Antajhua za radio RPP.

Povređena deca su između 10 i 13 godina, a u nesreći koja se desila u ponedeljak, poginula su i dva nastavnika koji su sa učenicima prolazili pešačkim mostom kada se srušio, saopštilo je peruansko ministarstvo zdravlja.

Most je bio 40 metara dug i nalazio se nad kanjonom dubokim 98 metara u gradu Korakora, 600 kilometara jugoistočno od Lime. Najmanje 53 osobe, od kojih je 14 teško povređeno, primljeno je u bolnicu. Meštanin Alfonso Paredes rekao je da je potreban helikopter pošto neka deca umiru u skromno opremljenoj bolnici.

Vlasti su poslale helikoptere u Korakoru, ali oni nisu mogli da slete zbog loših vremenskih prilika. Odlučeno je da u taj grad na Andima budu poslati hirurzi. Gradonačelnik Korakore je rekao da je prošle nedelje bilo planirano da počne popravka mosta, ali on je nije dočekao.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.