arhivska fotografija Foto: N1

Čeka se oko četiri sata do kontrolnih punktova naše policije i carine, a s obzirom da je međuprostor do mađarske granice popunjen vozilima, potrebno je još dva sata da bi se stiglo do prelaza Reske, javlja RTS.

Kako ističu, na integrisanim srpsko-mađarskim graničnim prelazima Bački Vinogradi i Horgoš 2 koji rade od 7 do 19 časova, vozila se zadržavaju oko dva sata na izlazu iz Srbije, dok se na Kelebiji, Bačkom Bregu, Bajmoku i Đali čeka do pola sata na izlazu iz zemlje.

I danas se očekuje pojačan intenzitet saobraćaja i duža zadržavanja i gužve na mnogim deonicama u Srbiji, pa tako i na naplatnim rampama i graničnim prelazima.  U danima vikenda najopterećeniji prelazi su Horgoš i Batrovci, jer strani državljani najčešće koriste ove prelaze na putu ka zemljama zapadne Evrope. Preporuka da se koriste alternativni prelazi.

Sa Hrvatskom koristite granični prelaz Šid, ali se i na ovom prelazu, u cilju rasterećenja Batrovaca, često stvaraju kolone, pa savetujemo korišćenje prelaza Sot, Ljuba, Neštin ili Bačka Palanka na kojima su zadržavanja kraća.

Na naplatnoj rampi Sirig u toku dana mogu se beležiti duža čekanja u pravcu ka Subotici, dok se za sada čeka oko 10 minuta, a isto vreme zadržavanja očekuje vozače i na ostalim frekventim stanicama. Saobraćaj se trenutno odvija bez zastoja i posebnih prekida uz povojne vremenske prilike koje doprinose dobrim uslovima za vožnju, saopštio je AMSS.