Sudbine likova iz poznate bajke dočarali su Tijana Karaičić, Branislav Ljubičić, Andrijana Simović, Nevena Nedić, Biljana Zdravković, Vahidin Prelić, Goran Šmakić, Dragana Vranjanac Ljubojević i Igor Borojević.

Predstavu, po motivima Šarla Peroa, Jakoba i Vilhelma Grima i Erdmana Penera, režirao je Nemanja Ranković, umetnički direktor užičkog pozorišta. Dramaturgiju potpisuje Spasoje Ž. Milanović, scenski pokret i koreografiju je osmislio Ferid Karajica, scenografiju Marijana Zorizić Petrović, a kompozitor je Srđan Milivojević.

Predstava, koja prati glavni zaplet uz nekoliko novih motiva, izvedena je na Maloj sceni u skromnoj, ali veoma efektnoj scenografiji i sa prepoznatljivim kostimima.

– Namera nam je da deci prikažemo uzbudljivu priču i da ih uvedemo u čaroliju bajke, pozorišta i života – naveo je dramaturg Spasoje Ž. Milanović, dodavši da je to ipak priča o tome „da se u životu treba boriti“ i da je „odrastanje zanimljiv put do čudesa“, ali da se „na kraju dobija nagrada u vidu princa ili princeze, koji su svuda oko nas i samo ih treba prepoznati“.

Nova izvođenja su 12. i 15. oktobra od 18 časova.