Pokloni za one koji počiste smeće za sobom 1

Uklonjene su sve grane koje mogu da ugroze bezbednost posetilaca parka, sprovedeno je i prskanje protiv krpelja posle košenja trave. Iz ovog preduzeća su saopštili da će loženje vatre tokom prvog i drugog maja biti dozvoljeno samo na ložištima koja će postaviti redarska služba „Gradskog zelenila“, a naplata po danu biće 400 dinara.

Parkiranje će biti dozvoljeno do rampe, koja se nalazi na ulasku u Kamenički park. Ono će se prvog i drugog maja naplaćivati 200 dinara po danu, kao što je bilo i prošle godine. Prvomajski praznici sa sobom nose slobodno vreme, uživanje u prirodi, hrani i dobrom društvu, ali i ne baš lepu sliku koja ostaje na zelenim površinama nakon roštiljanja zbog otpada.

Zbog toga će kompanija „Dijamant“ u saradnji sa „Gradskim zelenilom“ imati akciju da sve smeće „1. maja ode u legendu“. Na najposećenijoj lokaciji za vreme prvomajskog praznika, Kameničkom parku, posetioci će imati priliku da se pridruže akciji, tako što će svako ko sakupi i preda promoterima pomenute kompanije otpad sa uranka, zauzvrat na poklon dobiti Dijamant proizvode – majonez i prelive.

Što se tiče prvomajskog uranka u Limanskom parku, i ove godine ga organizuje preduzeće „Audio konstruktor“, a podržava Gradska uprava za kulturu. Na „Novosadskom uranku“ u sredu će od 11 do 15 časova nastupati sedam neafirmisanih bendova, kao i sastav 5 minuta slave, koji će zatvoriti manifestaciju. Javno komunalno preduzeće „Gradsko zelenilo“ pripremila je i ovaj park za prijatan boravak svih onih koji odluče da 1. maj provedu u njemu. Trava je već pokošena, grane koje su polomljene tokom oluje su pokupljene, a svako stablo je pregledano zbog bezbednosti građana.