Pokrenut portal N1 Slovenija 1Foto: Promo

Vodeći news brend N1 danas je stigao u Sloveniju! Pokretanjem portala n1info.si medijska scena u Sloveniji je postala bogatija za profesionalni, nezavisni i objektivni medij a građani su dobili novi relevantan i referentan izvor informisanja. 

Portal je pokrenula United Media, vodeća medijska kompanija u Jugoistočnoj Evropi.

“Medijska industrija ide u korak sa razvojem tehnoloških inovacija i zato je dalji razvoj digitala prioritet kompanije United Media. N1 je news platforma koja skoro sedam godina uspešno posluje – televizija N1 je među najgledanijim u zemljama u kojima se emituje a da su N1 digitalne platforme u vrhu čitanosti. Verujemo da će isti uspeh postići i u Sloveniji i to u jako kratkom periodu”, istakla je izvršna direktorka United Media Aleksandra Subotić.

Kredibilitet, integritet, tačnost i nepristrasnost u izveštavanju su osnovni postulati kojima će se u radu voditi redakcija portala N1 Slovenija.

Glavna i odgovorna urednica portala je Katja Šeruga a u ekipi su, između ostalih, Suzana Lovec, Miha Orešnik, Meta Roglič, Neda Došenović i Sarah Neubauer. Trenutni urednik Sporta Martin Pavčnik dolazi u redakciju portala Sport kluba koji postaje sportklub.n1info.si.

“N1 Slovenija je informativni web portal koji će čitaocima i gledaocima ponuditi najnovije vesti, analize, intervjue, sportske sadržaje ali i informativne emisije. Drago nam je da su nam se pridružili novinari iz gotovo svih većih medijskih kuća, koje su sada uigrani N1 tim.  Zahvaljujući ekskluzivnom partnerstvu sa CNN-om, na portalu će biti dostupni i njihovi dokumentarni filmovi”, ističe Šeruga.

Ona najavljuje i šta se već danas može čitati na portalu: “Pred početak turistične sezone ekskluzivno za n1info.si govori hrvatska ministarka za turizam. Koje će mere biti na snazi ​​u Hrvatskoj, gde najveći broj Slovenaca odlazi na odmor? Otkrivamo rekordera među birokratima u državnoj upravi kada je reč o primanjima naknada za rad tokom epidemije i objašnjavamo kako je uopšte bilo moguće doći do iznosa koji je premašio čak dve premijerove plate. Analiziramo revoluciju vakcinacije. Što donosi razvoj mRNA vakcina, zašto su to dobre vesti?”

Za portal n1info.si ekskluzivno kolumne će pisati: glavni epidemiolog u Sloveniji Mario Fafangel, profesorka prava na Univerzitetu Džordžtaun u Vašingtonu dr. Urška Velikonja, direktor kardiološkog odeljenja UKC-a Maribor, pisac i potomak palestinskih izbeglica u Siriji dr. Franjo H. Naji kao i novinar i publicista Boštjan Videmšek.

Pored profesinalne ekipe novinara koji mesecima pripremaju sadržaj za novi sajt, N1 u Sloveniji je opremljen najsavremenijim tehničko-tehnološkim rešenjima za proizvodnju web i video sadržaja. Implementiran je svetski poznat sistem Dalet Galaxy koji će novinarima omogućiti brzu i jednostavnu proizvodnju, upravljanje i razmenu audio, video, grafičkih i tekstualnih sadržaja. Takođe, opremljeni su i Mosart sistemom za automatizaciju režije u studiju u Ljubljani koje će osigurati najveći mogući kvalitet programa.

Redakcija portala N1 Slovenija u radu će se oslanjati i na smernice uredničkog kolegijuma N1 iz Luksemburga. U tom telu su novinari sa dugogodišnjim iskustvom iz velikih svetskih televizija a među njima su i nekadašnji direktor Svetskog servisa BBC-a Piter Horoks i izvršni direktor ENEX-a Adrijan Vels.

United Media od osnivanja beleži kontinuirani rast a njen portfolio trenutno broji 55 televizija, 28 portala, 5 radio stanica i sedam štampanih medija. Ukupno zapošljava 2.800 ljudi u osam zemalja.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.