Okružno javno tužilaštvo u Požarevcu podnelo je zahtev za sprovođenje istrage protiv više policajaca i drugih osumnjičenih za primanje i davanje mita u tri različita predmeta, saopštila je juče portparolka tužilaštva Dragana Kostić.
Zahtevom za sprovođenje istrage u prvom slučaju su obuhvaćeni Vladimir Tušek, inspektor za privredni kriminal i Radovan Brkić, inspektor za granične i pogranične poslove Policijske uprave Požarevac zbog krivičnog dela primanje mita i Fesik Saćipi iz Kostolca, koji se tereti za davanje mita.
Nakon saznanja da se više osoba bave nedozvoljenom trgovinom naftom preko Dunava, umesto pokretanja istrage o tome, Tušek je tim osobama obećao zaštitu i od njih primio novac. On je obećao i da će ubrzati proveru ispravnosti registracije vozila koje je oduzela Policijska uprava iz Požarevaca. Saćipi je osumnjičen da je Tušeku obećao novac ukoliko ovaj ubrza proveru tih registracija.
Brkić je kao inspektor za granične i pogranične poslove PU Požarevac zahtevao i primao poklone od više osoba iz sela Požežena, nakon saznanja da se oni bave nedozvoljenom trgovinom gorivom.
Velibor Bojović i policajac Vladan Milenković su kao suvlasnici požarevačke bolnice Medikus dali mito Draganu Dragancu iz Beograda, inspektoru Ministarstva zdravlja, kako ne bi reagovao zbog nepravilnosti u radu te bolnice. Draganac se tereti za primanje mita, dodaje se u saopštenju.
Predmet protiv bivšeg policijskog inspektora Slađana Milenkovića nalazi se u predkrivičnom postupku u Opštinskom sudu u Požarevcu, rekla je zamenica Opštinskog javnog tužioca Jovanka Atanacković. Protiv njega je podneta krivična prijava za falsifikovanje isprava.