Foto: www.savezzasrbiju.rs

Osumnjičeni se tereti da je naložio da se zameni energetski transformator od 160 kilovat ampera transformatorom od 400 kilovat ampera u Trafo-stanici Raketa, čime je umanjio troškove utrošene električne energije za priključenje hladnjače privrednog društva R2 plus.

Na taj način G.L. je, iako je znao da R2 plus o svom trošku treba da zameni predmetni transformator, oštetio EPS distribuciju za 399.677 dinara, koliki su troškovi zamene transformatora.

Takođe, sumnjiči se i da je naložio da se, bez pravnog osnova, izvedu radovi na elektro-energetskim objektima u vlasništvu privrednog društva Кladenac- elektro d.o.o.

Radove su, kako se sumnja, novembra 2016. godine izveli zaposleni javnog preduzeća Elektroprivreda Srbije i operator distibutivnog sistema EPS distribucija, čime je osumnjičeni, preduzeće u kome je radio, oštetio za 299.845 dinara.

Sumnja se i da je G.L. naložio zaposlenima u javnom preduzeću Elektroprivreda Srbije da obave radove u vrednosti od 119.398 dinara na privatnoj Trafo- stanici Pekić Munir, za potrebe jednog fizičkog lica.

Osumnjičeni se tereti da je sve radnje koje je preduzeo prikazao kao redovno održavanje elektro-energetskih objekata u vlasništvu operatora distributivnog sistema.

Povezani tekstovi