Foto: Pixabay/Rexmedlen

Akcija je uspešno okončana zahvaljujući saradnji policije, Uprave carina i Bezbednosno-informativne agencije, a droga je otkrivena u takozvanoj dubinskoj kontroli.

Carinski službenici Odeljenja za suzbijanje krijumčarenja – Odseka Niš u dubinskoj kontroli na oko 100 metara od graničnog prelaza Gradina na parkingu Motela „King“ započeli su kontrolu dva kamiona sa poluprikolicama domaćih registarskih oznaka.

Taktika krijumčara bila je, kako se navodi u saopštenju, da pričekaju na parkingu zbog pojačane kontrole koja se sprovodi usled permanentnog uništavanja lokatora. „To im međutim nije pošlo za rukom, jer su ih carinici uočili i pregledali mimo graničnog prelaza. Tokom kontrole primećeno je da su prikolice pregrađene i da se u duploj pregradi sa njihove prednje strane nalaze torbe pune marihuane“, ističe UC.

Kontrola je nastavljena po nalogu višeg javnog tužioca iz Pirota u specijalnom objektu za kontrolu kamiona u carinskoj ispostavi Terminal – Gradina, a pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) potvrdili su sumnju carinika da se u kamionima krije tovar droge.

U kamionu novosadskih registarskih oznaka, domaćeg prevoznika otkriveno je 25 crnih putnih torbi u kojima je u samoljepljivoj providnoj foliji bilo spakovano ukupno 704 paketa marihuane, ukupne težine 804,85 kilograma. U toku je kontrola još jednog kamiona novosadskih registarskih oznaka u kome se takođe nalazi tovar marihuane i sumnja se da je reč o oko 600 kilograma te droge, navedeno je u saopštenju.

Nakon kontrole drugog kamiona, javnost će biti obaveštena o konačnim rezultatima ove rekordne zaplene, navedeno je u saopštenju UC.

Povezani tekstovi