U Požarevcu će se održati najmanje 11 polufinalnih borbi, u kojima će učestvovati i naši lokalni bokseri, koji treniraju u okviru dva kostolačka kluba i jednog iz naselja Lučica – rekao je na konferenciji za novinare predsednik Organizacionog odbora, Aleksandar Đokić, član Gradskog veća zadužen za sport. Kao jednog od počasnih gostiju ove sportske manifestacije, Đokićje najavio našeg proslavljenog boksera Tadiju Kačara (53).

Na konferenciji su govorili i prvi trener bokserske reprezentacije Srbije, Miodrag Milić, trener Mihajlo Paščik i kapiten reprezentacije Zoran Mitrović. – Naša ekipa je veoma mlada, jer od devet reprezentativaca, čak petorica su rođena 1990. godine. Međutim, svi su maksimalno motivisani, što nam daje nadu za visok plasman. Osim „Beogradskog pobednika“, ove godine cilj nam je i učešće na Mediteranskim igrama i na Svetskom prvenstvu u Milanu – rekao je Milić. U sklopu priprema za učešće na „Beogradskom pobedniku“, članovi bokserske reprezentacije Srbije od prošlog petka boravili su na pripremama u Kostolcu. Njihovi domaćini bili su članovi Bokserskog kluba „Kostolac“, koje trenira legenda srpskog boksa Sreten Mirković.

Od bokserskih reprezentativaca, u Kostolcu su boravili: Nikola Magovac i Nikola Jovanovićiz beogradskog „Radničkog“, Branimir Stanković, Milutin Stankovići kapiten Zoran Mitrović, sva trojica iz šabačke „Mačve“, Ljubomir Marijanovićiz „Radničkog“ iz Niša, Milisav Vuk Simićiz Loznice i Ivan Popovići Marko Nikolićiz „Crvene zvezde“. – Veoma smo zadovoljni prijemom i uslovima za treniranje, kao i smeštajem u hotelu „Kostolac“. Ovim putem zahvaljujemo se našim domaćinima i navijačima, uz poziv da u što većem broju prisustvuju polufinalnim borbama, na kojima ćemo pokazati svoj maksimum – rekao je kapiten bokserske reprezentacije Srbije, Zoran Mitrović. Početak polufinalnog nadmetanja je u 16 sati, a cena ulaznice je 200 dinara.