Pomoć Romkinjama u Velikom Gradištu 1SO Veliko Gradište Foto: M. V.

Opština Veliko Gradište, u partnerstvu sa Udruženjem ​“Inkluzija Danas“, realizuje projekat “Poboljšanje zapošljavanja ​Romkinja u opštini Veliko Gradište“.

On se sprovodi u okviru programa ​EU podrška inkluziji Roma koji finansira Evropska unija, a koji ​sprovodi Stalna konferencija gradova i opština – Savez gradova i ​opština.

Cilj projekta je unapređenje socijalno-ekonomskog razvoja i ​ socijalne uključenosti romske zajednice u opštini Veliko Gradište. Tim ​povodom raspisan je javni poziv za nezaposlene Romkinje, starosti od ​15 do 45 godina, koje imaju završenu osnovnu školu, potpunu ili ​nepotpunu srednju školu i zainteresovane su za učestvovanje u programu ​podrške zapošljavanju obučavanjem kroz sertifikvane obuke.

Program ​podrške zapošljavanju obuhvata stručno osposobljavanje za minimum 30 ​Romkinja, koje se odlučuju za jednu od 3 obuke: za pokretanje posla, ​za gerontodomaćice i za ličnog pratioca. Druga obuka je za tkanje i ​izradu predmeta od keramike, a treća je osnovna IT obuka u trajnju od ​40 sati za korišćenje računara- za 10 kandidatkinja. Kandidtkinje se ​mogu istovremno prijaviti za neku od obuka stručnog osobljavanja i za ​obuku tkanja i izrade predmeta od keramike, kao i za osnovnu IT obuku. ​

Po završenoj obuci korisnice dobijaju sertifikate o stručnoj ​osposobljenosti za izabrano zanimanje.​

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.