Novovaroški muzičari i vokalni interpretatori želeli su da na ovaj način – kroz tanane zvuke muzike inspirisane etno-motivima i starim gradskim melodijama, iskažu solidarnost sa unesrećenima kojima je vodena bujica odnela sve što imaju.

Tamburaški orkestar, u sastavu Faruk Ibišbegović, Predrag Tijosavljević, Dane Jović, Hajrudin Musić, Hamid Musić i Daut Kriještorac (pod rukovodstvom i uz muzičku pratnju harmonikaša Erdila Rujevića), izveo je te večeri petnaestak numera (strarogradskih, sevdalinki, evergrin kompozicija, romansi, popularnih domaćih i internacionalnih melodija), što je samo deo iz bogatog repertoara domaćeg orkestra. Malobrojna publika uživala je u zvucima tambure, koja je kod poklonika dobre muzike probudila sećanja na neka srećnija vremena.

Sjajan nastup imale su i članice Ženske pevačke grupe DK, a deo repertoara motivisanim etno melodijama predstavile su: Zorana Zorić, Marija Kolašinac, Milica Aksentijević i Bojana Prelić. Svojim milozvučnim glasovima oduševile su publiku, a na programu se ovog puta našlo oko 12 numera – izvornih pesama inspirisanih bogatom kulturnom tradicijom našeg naroda. Kruna koncerta bilo je zajedničko izvođenje dve kompozicije – „Ruse kose“ i „Rjabinjuška“, koje su kod ljubitelja ove vrste muzike izmamile najviše simpatija i aplauza.

Talentovane mlade pevačice imale su i odličnu pratnju muzičkog orkestra novovaroškog Doma kulture, koji predvodi Oliver Živić (harmonika), a u sastavu: Darko Prelić (frula), Siniša Drčelić (gitara), Hamid Musić (gitara), Erdil Rujević (harmonika) i Faruk Ibišbegović (kotrabas).